Hvordan kan et flydebræt bruges med baby

 

Et flydebræt er et de mest kendte flyde produkter til babysvømning og med god grund. Et flydebræt er et skumredskab der ikke spændes fast til kroppen og er dermed med til at øge læringen i vandet. Dette skyldes at baby selv skal sørge for at holde sig oppe i vandet ved at bevæge sin krop.

Derudover sørger svømmebrættet også for at baby er placeret korrekt i vandet, for at kunne lave sine første svømmeøvelser, som du som forælder kan belønne ved at bevæge baby.

Hvilket flydebræt skal du så vælge til din baby?

De fleste svømmebrætter er desværre slet ikke udviklet til små børn, da de ikke tager højde for babys ergonomi og tyngde. Dermed ikke sagt at baby ikke kan få noget ud af at benytte de forskellige bræt. De hjælper både til balance og kropsforståelse i vandet.

Vi vil dog anbefale at man benytter Rasmus Rokke, fordi det netop tager højde for babys ergonomi og tyngde. Det betyder at baby får en større læring, fordi det er nemmere for baby at bruge sin krop i vandet. Det øger samtidig også babys selvstændighed, fordi du som forælder har flere greb på brættet. Disse greb gør at du ikke styrer balancen på brættet, men derimod overlader dette til baby i modsætning til nuværende bræt, hvor man hurtigt som forælder kommer til at styre balancen af brættet.

Ann Helene Kristensen er vores fagekspert på havdyr

 

Ann Helene Kristensen er vores fagekspert på udviklingen af kollektionen “Havdyr”. Hun er uddannet ergoterapeut, har flere års erfaring med børns sansemotoriske udvikling i både vand og på land.

Ann Helene kommer med særlig viden om børns bevægemønstre i vand og hvordan disse styrkes gennem leg og bevægelse.

“Rasmus Rokke er kommet til verden med udgangspunkt i de mindstes bevægemønstre. Målet har været at skabe et redskab som støtter børnene der hvor de har mest brug for det, men som samtidig øger deres selvstændighed i vandet, med sine vinger og hale fordeles balancen netop der hvor børnenes tyngdepunkter ligger”

 

Følg med og modtag nye sjove øvelser og viden her