✔ Designet & produceret i Danmark ✔ Udviklet af børneterapeuter til børn ✔

Gode sparkeben

Find Rasmus Rokke - Det special udviklede svømmebræt til børn under 6 år her

 

Med gode sparkeben på Rasmus Rokke får I en øvelse, der kan hjælpe barnet til at lære at svømme. Rasmus Rokke har fri ben udfoldelse, hvilket gør det muligt for barnet at bevæge sin ben helt frit.

Øvelsen:

Gode sparkeben, er en øvelse der både kan laves for de små og større børn. For de små børn er det en god idé at placere dig foran pladen og holde dine hænder ovenpå barnets, og hjælpe med balancen. Barnet skal ligge på maven på pladen. Nu skal barnet sparke op og ned i vandet, hvorefter du langsomt bevæger dig baglæns, så barnet oplever at der skabes fremdrift i vandet.

For de større børn, der er mere vant til at være i vandet. Vil det være muligt at lade dem tage styringen selv over brættet. De skal stadig ligge på maven, hvorefter de kan sætte gang i de gode sparkeben. Her kan barnet hurtigt svømme nogle meter, og opleve hvordan de nemt bevæger sig i vandet. Som forælder er det en god idé at følge med ved siden af eller bagved, hvis barnet skal opleve den største selvstændighed.

Formål:

I øvelsen har barnet opdrift, hvor der er mulighed for bevæge benene frit. Her udvikler barnet en fornemmelse af, hvad der sker når der sparkes i vandet.

Fordele:

Øvelsen lærer barnet, hvordan benspark hjælper til at skabe fremdrift i vandet og bliver hurtigt vant til at bevæge benene og kommer sikkert frem i vandet. Det gør at barnet bliver stærkere i vandet og hurtigere udvikler gode svømmefærdigheder.

Barnet er placeret på pladen, der ligger i et med vandet eller synker let ned i det. Det gør at barnet lærer at positionere sig rigtigt under svømningen, hvor der bruges færrest mulige kræfter på at bevæge sig frem.

Alder:

Fra ca. 8-9 måneder

 

Følg med og modtag nye sjove øvelser og viden her