✔ Designet & produceret i Danmark | ✔ Gratis fragt med GLS

Karrusellen

Find Rasmus Rokke - Det special udviklede svømmebræt til børn under 6 år her

 

Med Karrusellen på Rasmus Rokke får I en øvelse, der kan hjælpe barnet til at udvikle vandglæde og balance i vandet.

Øvelsen:

Karrusellen, er en øvelse der egner sig bedst til de mindste eller dem der ikke er vant til at være i vandet. For at lave øvelsen skal du holde en hånd under pladen og en oven på barnet, der ligger på maven på pladen. Nu skal du langsomt dreje rundt i vandet, så barnet føler at det er en tur i en karrusel i vandet.

Når barnet er blevet vant til øvelsen kan du sætte lidt mere fart på og evt. kombinere den med motorbåden. Det vil være et hit for dit barn, hvis de er klar til det. Nogle børn vil dog foretrække den mere rolige tilgang til øvelsen. Her er det vigtigt at lytte og mærke efter på barnet, hvilken tilgang der er bedst.

Karrusellen er ikke bare god for dit barn, men træner samtidig også din balanceevne. Derfor kan det være en god idé både at dreje venstre og højre om dig selv. Vær dog opmærksom på, at du i starten godt kan blive lidt svimmel under øvelsen, men det er kun indtil din balanceevne er blevet trænet til det.

Det er også muligt at lave en variation, hvor barnet ligger på ryggen. Det vil give jer mulighed for at have øjenkontakt, samtidig med at barnet er i kontakt i med vandet og kan mærke dets påvirkning.

Formål:

I øvelsen har barnet opdrift, men mærker ikke din hånd under brættet. Derfor vil barnet både føle selvstændighed i vandet, samtidig med at barnet bliver vant til at være i vandet og får trænet sin balanceevne.

Fordele:

Øvelsen lærer barnet at blive tryg i vandet og skabe vandglæde, fordi barnet hele tiden er i kontakt med vandet. Da øvelsen er sjov for barnet, vil vandglæden naturligt komme og skabe trygheden i vandet. Balanceevnen bliver trænet i vandet, hvilket er vigtigt for barnets videre færd, fordi der bliver udviklet en forståelse for hvordan vand påvirker kroppen.

Under karrusellen har barnet også mulighed for at sparke med benene og udvikle gode sparkeben, hvilket er vigtigt for at blive en god svømmer.

Alder:

Fra ca. 7-8 måneder

 

Følg med og modtag nye sjove øvelser og viden her