✔ Designet & produceret i Danmark ✔ Udviklet af børneterapeuter til børn ✔

Lær Rasmus Rokke at kende

Find Rasmus Rokke - Det special udviklede svømmebræt til børn under 6 år her

 

Her lærer barnet Rasmus Rokke at kende og får de første oplevelser med at bruge et flydebræt. Det kan hjælpe barnet til at føle sig mere selvstændig i vandet og samtidig give balance i vandet.

Øvelsen:

I den her øvelse skal baby op på Rasmus Rokke og svømme en tur. Det er en god måde at lade baby selv lære at svømme på.

Baby placeres på svømmepladen, Rasmus Rokke, hvor vi hjælper dem til at prøve at tage fat i håndtagene. Her er din rolle at holde en hånd under pladen og en oven på baby. Her er der mulighed for at lette eller øge grebet alt efter hvor meget hjælp baby har brug for i vandet. Nu er I klar til at bevæge jer rundt i vandet, hvor du kan gå ved siden af baby eller gå lidt bagved baby, mens der holdes fast.

Når baby er blevet vant til dette kan du løsne grebet en smule og i stedet for at holde fast både under pladen og på baby, kan du nøjes med at holde fast i siden. Her vil du give en masse initiativ til baby, som får nogle gode oplevelser med at svømme. Du skal selvfølgelig stå indenfor en afstand, så du hurtigt kan træde til, hvis behovet hos barnet opstår.

Det kan være en fordel at bevæge pladen mere når baby begynder at lave benspark. Det vil nemlig lære baby at bevægelse i vandet skaber fremdrift. Her kan I finde et jagte legetøj, som baby kan svømme over til.

Formål:

Baby får en forståelse af vandet og lærer at lave de første svømmeben, som oftest ses som rejespark med begge ben på samme tid. Det hjælper samtidig til en øget selvstændighed hos barnet, der hurtigere bliver trygt i vandet. Øvelsen hjælper også baby til at opleve at når de laver noget, så får de et resultat i form af at komme frem i vandet.

Fordele:

Når vi har baby oppe på en svømmeplade så hjælper vi dem til at opleve at være mere selvstændige i vandet.

De lærer at deres bevægelse i vandet er med til at skabe fremdrift og gør dem til bedre svømmere. Det giver også en større vandglæde og hjælper til at barnet bedre kan klare sig i vandet i fremtiden.

Alder:

Fra ca. 7-8 måneder

 

Følg med og modtag nye sjove øvelser og viden her