✔ Designet & produceret i Danmark ✔ Udviklet af børneterapeuter til børn ✔

Øvelse der gør baby tryg i vandet

Start med babysvømning med denne øvelse der er for de allermindste og kan være en god start for baby i vandet. Den kan laves når baby er i babybadekar eller man kan vente til at baby er klar til at være i badekar med en forælder som illustreret og beskrevet her på siden

Babysvømning - øvelsen:

Øvelsen kræver at både du og baby sidder i badekarret. Formålet er, at få baby til at føle sig tryg i vandet, ved at hælde en håndfuld vand over hovedet på baby. Her er det vigtigt, at du gør klart for baby hvad der skal ske, ved at tælle 1, 2, 3, nu, og derefter hælde vandet i hånden i hovedet på baby. På den måde viser du, at det der sker ikke er spor farligt.

Når baby er blevet mere vant til situationen kan øvelsen også laves som en leg, hvor man for eksempel tager udgangspunkt i en sang som æblemand og hælder lidt vand, hver gang man synger æblemand. Husk at for at det bliver en succes for baby skal du have et glad ansigt og smile meget, for at vise baby at det er en tryg situation.

Fokus:

Baby skal slappe af og blive tryg i vandet. Ved at få vand i hovedet, vænner baby sig til, at der ikke sker noget ved at vandet rammer ansigtet, ligesom hvis der til babysvømning kommer vandsprøjt.

Husk at badevandstemperaturen skal være 35-36 grader og at smile til baby. Dit humør smitter nemlig af på baby.

Fordele:

Positionen gør det afslappet for jer begge, samtidig med, at du kan holde øje og have fuld kontrol over situationen, imens du og baby nyder det varme vand omslutte jer.

Alder:

Denne øvelse kan baby klare helt ned til 1 måneders alderen.

Babysvømme øvelse, hvor baby sidder på forælder og får vand i hovedet

 

Følg med og modtag nye sjove øvelser og viden her