✔ Designet & produceret i Danmark ✔ Udviklet af børneterapeuter til børn ✔

Rygsvømning på Kaja krabbe

Med Rygsvømning på Kaja Krabbe får I en øvelse, der kan lære barnet at svømme på ryggen og blive komfortabel med det.

Øvelsen:

Rygsvømning, er en øvelse der egner sig bedst til små børn, der er vant til at være i vandet, og har lidt erfaring med svømning. For at lave øvelsen skal barnet ligge sig på ryggen ind i hulrummet på Kaja Krabbe. Her har barnet mulighed for at ligge og hvile sine arme på skummet, så barnet ligger i en naturlig position i forhold til at lære rygsvømning. Nu er barnet klar til at få sin første oplevelse med rygsvømning ved at lave gode benspark i vandet. Barnet vil her opleve at det selv skaber fremdrift i vandet.

Alt afhængig af, hvor tryg barnet er ved dette har du som forælder mulighed for at hjælpe barnet ved at benytte håndtaget i Kaja Krabbe. Her kan du fx langsomt hjælpe med at trække barnet lidt bagud, når der laves gode benspark.

Hvis barnet gerne vil have at du holder fast, men du har oplevelsen af at barnet selv kan klare det, kan du give lidt slip på håndtaget, men stadig holde din hånd under vandet i nærheden af det. Så du er klar til at hjælpe, hvis der er behov. På den måde kan du overlade mere og mere initiativ til barnet, der hurtigt selv kan plaske rundt på ryggen.Rygsvømning på Kaja Krabbe

Formål:

Formålet med denne øvelse er at barnet lærer at færdes på ryggen i vandet og bliver tryg ved dette. Samtidig er det selvfølgelig også at lære rygsvømning og få et godt udgangspunkt til, hvordan barnet skal placere sig i vandet under rygsvømning.

Fordele:

Øvelsen lærer barnet at blive tryg i vandet og skabe vandglæde, fordi barnet hele tiden er i kontakt med vandet.

Øvelsen giver samtidig også barnet en forståelse af, hvordan det er muligt at bevæge sig på ryggen i vandet. Det ruster barnet til bedre at kunne klare sig selv, uanset hvordan barnet ligger i vandet.

Alder:

Fra ca. 24 måneder

 

Følg med og modtag nye sjove øvelser og viden her