✔ Designet & produceret i Danmark ✔ Udviklet af børneterapeuter til børn ✔

Hvad er babysvømning? - Kom godt igang

Babysvømning er en vandaktivitet som forælder og barn går til sammen. Babysvømning foregår i svømmehallens varmtvandsbassin, hvor en instruktør underviser hold af 10-15 babyer, med en eller begge forældre hver. Babysvømning skaber trygt samvær mellem forælder og baby, samtidig med at barnets sansemotorik udvikles gennem aktiviteterne i vandet med skumredskaber og legetøj.

 

Babysvømning foregår i varmtvandsbassinet med en instruktør

Til babysvømning opholder du og baby jer i varmtvandsbassinet imens I undervises i 30 minutter af en instruktør. De første måneder til babysvømning, lærer du nogle basisgreb på baby, så baby understøttes rigtigt i vandet. Med grebene kobles der øvelser på, så baby flyder i vandet imens der opfanges sensoriske inputs.

Her kan du se hvilke greb man bruger til babysvømning

 

Babysvømning styrker forælder-barn relationen

Med basisgrebene lærer du, hvordan du kan understøtte din baby når I bevæger jer i vandet sammen. Det er vigtigt at huske, at du som forælder ikke kan gøre noget forkert, fordi din baby altid vil lære noget bare ved at opholde sig i vandet.

Under hele undervisningen, vil der være fokus på, at baby vænner sig til at opholde sig i vandet og bliver tryg ved situationen gennem sjov og leg. Babysvømning er en vandaktivitet, som styrker forælder-barn relationen, hvor der er meget fokus på samvær, tryghed og udvikling.

Her kan du se hvilke øvelser man træner til babysvømning

 

Babysvømning kan give baby et sikkert liv i vandet

Mere end hver fjerde voksen kan ikke svømme og 50% af børn i alderen 7-14 år, har heller ikke lært at svømme.

Med babysvømning griber du ind i en tidlig alder, så du giver baby de bedste forudsætninger, for netop at kunne svømme og være tryg i vand senere i livet. Babysvømning gør baby tryg ved at opholde sig i vand, hvilket er et sundt udgangspunkt fremadrettet, for at kunne lære nyt i vandet.

Til babysvømning arbejdes der først med trygheden i vandet. Dernæst sættes der fokus babys selvstændighed i vandet, ved at benytte skumredskaber i undervisningen.

Se hvilke skumredskaber man kan bruge til babysvømning, og lær hvordan de understøtter babys udvikling

 

I løbet af undervisningen lærer baby også at dykke. Efterhånden som baby bliver ældre, begynder baby at holde balancen i vandet, og kan til sidst tøffe rundt uden direkte støtte fra en forælder. Vær opmærksom på, at børn skal altid være under opsyn i bassinet, men at de, som har gået til babysvømning bevæger sig væsentlig mere sikkert i vandet end jævnaldrende, som ikke har gået til babysvømning.

 

Følg med og modtag nye sjove øvelser og viden her