✔ Designet & produceret i Danmark | ✔ Gratis fragt med GLS

Valg af creme eller lotion

En tur i svømmehallen kan være en lidt hård oplevelse for huden for nogle børn, fordi kloren i vandet kan virke udtørrende og få huden til at klø. Derfor kan det være en god idé at have en god creme med, der kan bruges efter træning. Der er endda nogle som anbefaler at bruge en vandfast creme inden I går i bassinet også. Her skal I dog være opmærksomme på om det er tilladt i den svømmehal i bruger.

Valg af creme til babysvømning

Der findes både creme og lotion, og hvad du skal vælge afhænger meget af hvilken hudtype du og dit barn har. Der er dog nogle grundregler der altid er gode at forholde sig til. Cremen/lotion skal for det første være allergivenlig, indeholde svanemærket og være parfume fri, for at undgå at barnet bliver udsat for unødvendige kemikalier og udvikler allergi eller andet i fremtiden.

Lotion

En fugtighedslotion er oftere lettere at smøre ud på grund af dens konsistens. Det skyldes at store dele af lotionen er vand, mens dens fedtindhold er op til 15 %. Denne kombination mellem vand og fedt betyder at lotion tilføjer mere fugt til din hud. En lotion er også nemmere at smøre ud på huden og optages også hurtigere i huden på grund af det store indhold af vand. Da lotion ikke indeholder så meget fedt, slipper du for den fedtede fornemmelse og fedtmærker rundt omkring, hvor barnet rører ved.

Da lotion har et højere vandindhold skal dette fordampes, derfor er det en god idé i de kolde måneder at vente 10-15 minutter inden i går udenfor efter I har påført lotion på huden.

  • God til normal hud
  • Optages hurtigt i kroppen
  • Fedter ikke
  • Nem at smøre på

Creme

En creme er kendetegnet ved dens høje indhold af fedt, der ofte ligger mellem 30-70%. Det gør at cremen har en tykkere konsistens og er lidt sværere at smøre på huden end lotion. Cremen hjælper huden med at bevare sin fugtighed, fordi cremen nærmest ligger sig som et beskyttende lag ovenpå huden, der gør at vandet ikke fordamper. Derfor er fedtcreme særligt velegnet til tør hud og eksem, fordi det går ind og beskytter huden og ikke bare giver den fugt som en fugtighedscreme.

Vær opmærksom på at fedtcremen ikke optages på samme måde som en lotion. Det betyder altså at barnets hud er fedtet og risikere at efterlade fedtmærker på de overflader som barnet er i kontakt med efter ind smørelse af cremen.

  • Fedter
  • God til tør hud og eksem
  • Lægger sig som et beskyttende lag på huden
  • Alt afhængig af mængden af fedt, kan det være svært at smøre på

Børn med eksem i svømmehallen

Børn med børneeksem kan som udgangspunkt godt bade i klorvand uden, de helt store konsekvenser, så længe de får fedtcreme (gerne anbefalet af lægen) på efterfølgende. Her skal du dog være opmærksom på dit barn, fordi der er nogle som får det værre af klorvand og ikke kan holde til at være i dette miljø. Derfor er det en god idé løbende at holde øje med barnets hud og vurdere om svømmehallen er en god idé.

Vi kender selvfølgelig ikke dit barn og vi vil derfor anbefale af tage kontakt til din læge, da lægen bedst muligt kan vejlede dig i om det er en god idé eller ej at tage en tur i svømmehallen. 

Da vi ikke er eksperter indenfor hudpleje er dette blot råd og vi vil anbefale dig at kontakte lægen eller apoteket inden I vælger en creme, da de kan vejlede jer til det bedst mulige valg.

 

Følg med og modtag nye sjove øvelser og viden her