✔ Designet & produceret i Danmark ✔ Udviklet af børneterapeuter til børn ✔

Hvor lang tid går man til Babysvømning?

Typisk strækker et forløb med babysvømning sig over 6-12 undervisningsgange, hvor der afvikles én undervisningsgang om ugen af 30 minutter. Derudover laves der niveauinddeling, så babysvømningen passer babys alder. Prisen for hvert forløb er typisk 300 - 1200 kr, men det varierer alt efter antallet af undervisningsgange og hvor i landet babysvømning afholdes.

Babysvømning kan startes når I føler jer klar

Babysvømning er en aktivitet du og baby kan starte på, når I har lysten eller føler jer klar til at lære et nyt element at kende. Nogle starter allerede så snart muligheden byder sig, mens andre har brug for mere tid. Her er det dog vigtigt at huske på, at hvis man vil følge et hold skal man være tilmeldt et baby svømmehold i god tid.

Hvis du vil prøve babysvømning af uden at gå på et hold kan du finde de benyttede greb her

Det er ikke et krav, at man skal melde sig på et hold helt fra barnet fylder 2 måneder, for at kunne følge med i de efterfølgende undervisningshold, da der ofte både er noget for begyndere og let øvet.

Det er en fordel at starte tidligt til babysvømning

Til gengæld vil en baby der har gået til babysvømning fra 2 måneders alderen have nogle klare fordele, i forhold til den baby der først starter med babysvømning i en alder af 6 måneder. Det kan I dog sagtens kompensere for, ved at I vænner jer til at opholde jer i vandet et par gange, inden I starter. På den måde sikrer I, at I sammen er trygge i vandet, så det eneste nye element er øvelserne til undervisningen.

Vil du vide mere om, hvilke aldersgrupper babysvømningen inddeles i, og hvad der er fokus på, så klik her

Babysvømning er på babys præmisser

Selvom en undervisningsgang varer 30 minutter, er det ikke sikkert, at baby vil være i vandet mere end 10 minutter de første par gange. Alle de nye sanseindtryk kan virke overvældende for baby, og i modsætning til voksne, kan en baby ikke filtrere indtrykkene. I stedet bliver baby overvældet. Babyer reagerer meget forskelligt på situationen. Nogle er enormt nysgerrige og får lynhurtigt brændt al krudtet af, og 10 minutter efter er de klar til at tage hjem. Hvorimod andre kan synes situationen er så overvældende og kræver lidt tilvænning til det hele. Det er alt sammen noget baby svømmeinstruktøren tager højde for, og det er fuldt ud acceptabelt at komme og forlade bassinet som baby ønsker. Det vigtigste er, at hele situationen er på babys præmisser.

Her kan du se svømmeudstyr du kan benytte med baby i svømmehallen

 

Når baby fylder 1 år, skelnes der mange steder mellem at gå til babysvømning og tumlingesvømning. Den grænse er dog ikke ens alle steder, hvor man nogle steder kategoriserer det som babysvømning indtil barnet fylder 3 år.

 

Følg med og modtag nye sjove øvelser og viden her