Hvorfor skal du bruge svømmeudstyr til babysvømning?

Når baby først har vænnet sig til at være i vandet og lært forskellige øvelser i bassinet kan det være en god idé at introducere flyderedskaber for baby. Flyderedskaber er både med til at træne babys balance og selvstændighed i vandet.

Du skal ikke bruge fastspændt flydeudstyr til babysvømning

Et vigtigt element når der bruges svømmeudstyr er at det ikke skal være redskaber, der er spændt fast på barnet. Det skyldes at flyderedskaber der er spændt fast på kroppen, lærer baby, at der automatisk er opdrift uden baby behøver gøre noget. Det kan desværre føre til farlige situationer, hvis baby pludselig skulle havne i bassinet uden disse flyderedskaber på kroppen.

Derudover kan et fastspændt svømmeudstyr også forringe babys udbytte af at dyrke babysvømning. Med det fastspændte svømmeudstyr lærer barnet nemlig ikke at ligge vandret i vandet, da det skaber den automatiske opdrift som baby bare modtager uden at gøre noget. Derudover sørger svømmeudstyret også for at baby er i en fastlåst position, der ikke gør det muligt at udforske kroppen sansemotorisk i vandet i form af at trille og vende sig om sine egne akser.

Du skal bruge løse flyderedskaber til babysvømning

Når det så er sagt, så er der selvfølgelig også svømmeudstyr der hjælper baby. Her er der tale om de flyderedskaber der ikke er fastspændte på baby som flydebræt og skumnudler. Disse redskaber kan være rigtig gode at introducere baby for, fordi de dels hjælper baby med at træne balance, men også øger deres selvstændighed. Dette er faktisk rigtig vigtigt, da det er muligt at øge babys selvstændighed tidligt gennem brugen af disse produkter, den øgede selvstændighed vil hjælpe baby med at lære at svømme hurtigere.

Det er baby der skal have kontrollen til babysvømning

En faldgrube ved svømmeudstyr som man som forælder ofte falder i, er at man er bekymret for baby og derfor gerne vil holde fast i babys hænder eller krop. Selvom det kan være svært, vil det være en anbefaling at holde på flydeprodukterne i stedet. Dette er vigtigt fordi det vil give baby kontrollen og derved øge selvstændigheden hos baby tidligt, hvilket kan være med til at give baby en god start på sin svømme karriere.

Når der holdes på flydeprodukterne, er der også nogle ting at være opmærksomme på som forælder. Her gælder det om at du som forælder ikke tager styringen af balancen på redskabet, men blot hjælper til. Det betyder at hvis I bruger et svømmebræt så skal dine hænder være så tæt på hinanden som muligt, og ikke holde i hver side af brættet.

Du skal hele tiden holde øje med baby til babysvømning

Du skal huske hele tiden at være i nærheden af baby, så du hurtigt kan assistere når behovet opstår. Du er trods alt babys vigtigste redskab i vandet, og baby kan ikke klare sig der uden dig.

 

Følg med og modtag nye sjove øvelser og viden her