✔ Designet & produceret i Danmark ✔ Udviklet af børneterapeuter til børn ✔

Til babysvømning er det vigtigt at have fokus på leg og trivsel

Babysvømning er en aktivitet de fleste babyer er utroligt glade for. De oplever, hvordan vandet giver dem mulighed for at udfolde sig på en måde, der ikke kan lade sig gøre på landjorden. For at baby får den bedste oplevelse under babysvømning skal der være fokus på leg, smil, trivsel og vandglæde.

Babysvømning er en stor legeplads for baby

De første par gange baby kommer ned i vandet, aktiveres en masse sanseindtryk som baby lige skal vænne sig til. Når baby først er blevet tryg i vandet, er der mulighed for dig som forælder at hjælpe baby med at trives i den store legeplads, som baby føler bassinet er.

Der kan være mange spændende ting i bassinet for baby. Det kan være ting som du ikke nødvendigvis tænker over, som at solen reflekteres i vandet. Det kan selvfølgelig også være elementer som legetøj, der flyder på vandet, eller andre mennesker.

Støt op om babys vandglæde under babysvømningen

Som du ved så er en legeplads for børn lig med leg, store smil og ikke mindst glæde. Dette er også de vigtige elementer under babysvømning. Det er vigtigere at baby oplever, hvordan I leger i vandet og finder den indre vandglæde frem end at baby lærer at svømme. Selvfølgelig er det også vigtigt at baby lærer at svømme, men lad baby tag sin tid og fokuser i stedet på at gøre det til en sjov oplevelse at være i vandet. Her er det også en god idé at have husket det berømte gladansigt som baby reagerer meget positivt på. Det gør at baby hurtigere bliver tryg i vandet og oplever den store glæde der er ved at være i vand.

Som forælder er du babys bedste redskab til babysvømning

Det kan virke mærkeligt at du som forælder er babys bedste redskab til babysvømning, men det skyldes flere ting. Uden dig i vandet er baby hjælpeløs og vil ikke kunne klare sig i særligt lang tid. Derudover er du også den der kender baby bedst og den som baby er knyttet til. Det er vigtigt for babys oplevelse i vandet, fordi baby hele tiden ved at der kan findes tryghed hos dig.

Det er også dig som forælder der kan hjælpe baby med øvelser, der gør det muligt at udforske det sjove element som vandet er. Der findes adskillige greb, som du kan benytte til at hjælpe baby med at færdes sikkert og trygt rundt i vandet.

Sidst men ikke desto mindre utroligt vigtigt for baby, så kan du gøre hele oplevelsen til en leg. Det kan du nemt gøre ved at benytte simple, men vigtige redskaber for baby. Du er blevet bekendt med gladansigt og hvilken indflydelse smil har for babys trivsel og vandglæde. Derudover er det en god idé at snakke og synge med baby under vejs, da dette kan berolige baby og gøre øvelserne mere legende.

Se hvilke skumredskaber du kan bruge til babysvømning, og lær hvad du skal gå efter

 

For at opsummere så skal du i den første periode til babysvømning ikke være så fokuseret på om baby lærer at svømme. Det er ikke det vigtigste til at starte med. Det handler derimod om at gøre baby vant til at være i det våde element og skabe så meget vandglæde for baby som muligt. Det opnår I nemmest gennem mange lege, store smil og generel trivsel i vandet.

 

Følg med og modtag nye sjove øvelser og viden her