✔ Designet & produceret i Danmark ✔ Udviklet af børneterapeuter til børn ✔

Basisgreb på maven

Med basisgreb på maven kan I sammen give baby øvelse i at svømme. Grebet gør det muligt for baby selv at benytte sin krop helt frit, og her kan øvelsen være at når baby bevæger sig bliver det belønnet ved at du samtidig bevæger baby fremad.

Grebet:

Basisgreb på maven, er en øvelse hvor baby holdes oppe af dine hænder, med udstrakte arme. Baby ligger på maven med hovedet pegende ind mod dig.
Placér dine håndflader under babys bryst og lad tommelfingre og pegefingre gribe om babys skuldre, som vist på illustration. Lillefingrene placeres langs maven, for at sikre et stabilt greb og at barnet ligger vandret i vandet.

Formål:

I grebet er baby i en fri position, hvor der er mulighed for både at bruge arme og ben frit. Det hjælper baby på vej til at tage de første svømmetag og bevæge sig i vandet.

Her kan du se hvad babysvømning er godt for

Fordele:

Øvelsen er velegnet til trygt at knytte bånd igennem øjenkontakt, så der skabes en nær forælder-barn relation. Positionen gør det nemt at aflæse babys humør og samtidig let at lade ens eget humør smitte af på baby. Her vil dit smilende ansigt, smitte af på baby og vise en tryg situation.
Positionen gør baby mobil i vandet, og afstanden mellem dig og baby kan justeres ved at enten at strække eller bøje armene. Baby vil ofte søge tryghed ved at begynde at sutte på håndrødderne. Det er ganske ufarligt for baby, selvom der er klorvand på.

Babysvømning - øvelse:

I dette greb kan du med fordel lave en øvelse, hvor hver gang baby bevæger sig, ved f.eks. at sprælle, belønnes baby, ved at du bevæger baby fremad. Det får baby til at føle at bevægelserne giver fremdrift og langsomt vil baby lære at svømmetag er måden at bevæge sig i vandet på.

Alder:

Fra ca. 3 måneder

Her kan du læse om, hvad der fokuseres på i forskellige aldersgrupper til babysvømning

Basisgreb på maven vises, hvor baby bliver holdt på maven og ved skuldrene til babysvømning

 

Følg med og modtag nye sjove øvelser og viden her