✔ Designet & produceret i Danmark ✔ Udviklet af børneterapeuter til børn ✔

Her finder du 5 gode grunde til at gå til babysvømning med baby

Det er ikke uden grund, at babysvømning er en meget populær aktivitet blandt nybagte forældre på barsel. Vand anses som et naturligt miljø, som trygt støtter følelsen baby havde inde i maven omsluttet af fostervand. At gå til babysvømning er derfor også en aktivitet, hvor du som forælder kan være ganske tryg.

For nogen kan aktiviteten virke meget overvældende i starten, men det er helt normalt, fordi det er en uvant situation med for både du og baby med nye sanseindtryk, som skal bearbejdes. I vil opleve, at I begge ret hurtigt vænner jer til de nye omgivelser, og så har den lille en fest i vandet med fuld fokus på leg.

Selvom babysvømning har fantastisk mange fordele for baby, er barselsaktiviteten også lærerig for dig som forælder, du og barn svømmer sammen. Nedenfor finder du 5 grunde til at tage til babysvømning med baby.

De 5 gode grunde til at gå til babysvømning

1. Udvikl et unikt bånd med baby

Babysvømning styrker forælder-barn relationen, ved at I har hudkontakt og øjenkontakt igennem hele babysvømningen.

Udvikl et unikt bånd med baby til babysvømning

2. Vandet får dig og baby til at føle jer afslappet og selvsikre i vandet gennem sjov og leg.

Du får en vandhund, som lærer at elske og respektere vand, også senere i livet.

bliv selvsikre i vandet gennem sjov og leg

3. Baby lærer at reagere på simple nøgleord I bruger til svømning inden for få måneder

Det styrker kommunikationen mellem dig og baby og øger babys forståelse for kommunikation.

Babysvømning styrker kommunikationen mellem dig og baby

4. Babysvømning er en sund aktivitet, som udvikler babys lunger og hjerte og derigennem også babys hjerne

Derudover trænes musklerne i babys arme, ben og core også. Så i bund og grund kan babysvømning anses for at træne hele kroppen.

Babysvømning er en sund aktivitet for hjerte og lunger

5. Få bedre motorik og kognition ved babysvømning

Baby bliver bedre til at huske, lære, tage beslutninger og at være opmærksom. Det er i hvert fald nogle af de egenskaber, som falder under kognitiv læring til babysvømning. Det kombineret med en bedre udviklet motorik, giver barnet et forspring som “svømmebaby.

Få bedre motorik og kognition ved babysvømning

Uden at gå i dybden med det sidste punkt, er det blevet dokumenteret af forskning lavet af et Australsk universitet. Her viste det sig, at børn der havde modtaget svømmeundervisningen var adskillige måneder foran udviklingen på det gennemsnitlige barn vedrørende matematisk forståelse, talesprog og historie genfortælling.

Her er et link til et sammendrag af studiet, på engelsk

 

Med andre ord, så er der alverdens grunde til at begynde til babysvømning, og det der ofte holder nybagte forældre væk er, at hele processen virker omfattende og uoverskuelig, når man både skal afsted, klæde om og gøre klar til undervisningen. Derfor har vi gjort det let for alle at sætte sig ind i, ved at samle gode tips og informationer om babysvømning. Lige fra artikler med en pakkeliste og hvornår I kan starte til hvor lang tid man går til babysvømning ad gangen.

 

Følg med og modtag nye sjove øvelser og viden her