✔ Designet & produceret i Danmark ✔ Udviklet af børneterapeuter til børn ✔

Hvor gammel skal baby være for at begynde til babysvømning?

Det afgørende for at starte til babysvømning er, at baby vejer mindst 4 kg og navlen er helt lægt. Derudover kan reglerne variere afhængig af hvor man går til babysvømning. Typisk kan baby starte i alderen 6-8 uger, men det er en god idé at tjekke på hjemmesiden for den lokale svømmehal.

For forældrene gælder det, at mor skal være overstået sin 8-ugers undersøgelse eller være fuldstændig helet inden hun er klar til at komme i svømmehallen. Hvis I vil starte tidligere er der intet problem i, at far tager de første undervisningsgange.

Forbered jer hjemmefra til babysvømning

Når det så er sagt, så handler det i starten om, at baby skal være tryg i vandet, og man kan som forælder forberede baby, ved at træne hjemme i badekarret i perioden op til. Her kan du vænne baby til at få pjasket lidt vand i hovedet, og den følelse af at bevæge sig med kroppen under vand. Da det at bevæge sig i vand ikke er en velkendt følelse for den lille, vil det give baby en klar sansemotorisk fordel, at have prøvet det før.

Baby griner i baby badekar

Når baby er under 3 måneder skal badevandet være 35 grader

Hvis baby endnu ikke er omkring 3 måneder gammel, er det vigtigt, at badevandet er 35 grader celsiusb , fordi baby endnu ikke selv kan udvikle kropsvarme og derfor risikerer at fryse, ved at være i vandet i længere tid ad gangen. Her kan du med fordel undersøge din lokale svømmehals varmtvandsbassins temperatur på deres hjemmeside inden I starter.

Forbered øvelser til babysvømning hjemmefra

I badekarret er der også rig mulighed for at træne flydeøvelser og lære helt basale greb , så der er bedre overskud til at koncentrere sig om samvær og tryghed med baby til undervisningen.

Badekarret er selvsagt ikke helt det samme som et svømmebassin, og baby kan stadig blive overvældet, når I skal i bassinet de første gange. I det tilfælde har træningen i badekarret stadig hjulpet med at gøre hele situationen mindre fremmed for baby.

Vil du læse mere om hvordan niveauet og alderen af babysvømningen inddeles, så læs mere her

 

Følg med og modtag nye sjove øvelser og viden her