✔ Designet & produceret i Danmark | ✔ Gratis fragt med GLS

Hvor varmt skal vandet være til babysvømning?

Vandtemperaturen til babysvømning eller badning kommer an på barnets alder. Jo yngre barnet er, des varmere skal vandet være. Er baby i alderen 0-2 måneder anbefales det at vandet er på 35 grader, fordi baby ikke selv kan producere kropsvarme.
Når baby starter til babysvømning skal vandet være mindst 32 grader celsius i varmtvandsbassinet, for at sikre at baby ikke bliver kold i løbet af babysvømning. Baby kan nemlig ikke selv regulere sin kropsvarme, og derfor er det en god idé at være i varmt vand, som holder baby varm.

Hold baby varm til og fra varmtvandsbassinet

Da baby ikke kan temperaturregulere, er det altid en god idé, at baby har noget om sig, når I går fra omklædningsrummet og ind til babybassinet. Temperaturen er nemlig betydelig lavere i både omklædningsrummet og i resten af svømmehallen, end i det aflukkede varmtvandsbassin I svømmer i. Her kan I med fordel bruge et sæt tørre håndklæder, som I kan tage om jer inde i svømmehallen.

Hvis du som så mange andre synes det er uoverskueligt, hvad man bør have med til babysvømning, kan du finde en pakkeliste her

 

Dreng der sidder under håndklæde efter babysvømning

 

Baby møder mange sanseindtryk i svømmehallen

Når du og baby skal i vandet kan det godt virke overvældende for baby. Det er helt naturligt, eftersom svømmehallen er et uvant sted med mange nye lyde og sanseindtryk, som barnet lige skal vænne sig til.

I vandet er det vigtigt for baby, at du viser du selv er tryg og glad ved situationen, fordi det vil afspejles i babys egen reaktion. Viser du, at du hygger dig, ved at smile og holde øjenkontakt, samtidig med at snakke afslappet til baby, signalerer du, at alt er som det skal være. Hermed øger du sandsynligheden for, at baby selv er tryg i situationen.

Hvis du vil læse om, hvordan man kan gøre baby tryg ved at starte til babysvømning, kan du her læse mere

Sørg for at baby forbliver varm

Udover at vise du er tryg i vandet, skal du sikre dig, at babys krop er dækket, af enten vand eller håndklæder, for at undgå dit barn fryser. Vandet er varmere end luften, og holder baby sig for lang tid ad gangen over vandet, nedkøles baby hurtigt.

Det er ret normalt, at man de første gange til babysvømning kun er i vandet 10 minutter. Husk på, det handler om tryghed for baby og at tilvænning tager tid. Du bør derfor altid lytte til babys signaler. Det er helt normalt at der går nogle gange, inden I kan være i bassinet de 30 minutter et undervisningshold tager, og det er baby svømmeinstruktøren fuldt bevidst om.

Som udgangspunkt bør baby ikke være i vandet i mere end de planlagte 30 minutter, fordi baby kan risikere at blive kold. Evnen til at generere kropsvarme, er noget der udvikler sig med alderen, og det er derfor især de helt små, man skal være opmærksomme på.

 

Læs mere om hvor lang tid man er i vandet og hvor lang tid man går til babysvømning her

 

Følg med og modtag nye sjove øvelser og viden her