✔ Designet & produceret i Danmark | ✔ Gratis fragt med GLS

Basis nakkestøtte til babysvømning

Et af de allerførste greb du kan lære til babysvømning er dette greb, der lærer baby hvordan vandet påvirker babys bevægelser og øvelser.

Grebet:

Basis nakkestøtte er et greb, hvor baby holdes oppe af dine hænder, med let udstrakte arme. Ved at placere hænderne under babys arme, som vist på illustrationen, holdes baby stabiliseret og med støtte i nakken fra dine fingre.

Fokus:

Grebet gør barnet vant til at befinde sig i vandet og det træner trygheden ved oplevelsen. Baby mærker vandets taktilitet og lærer hvordan vandet påvirker motoriske bevægelser .

Fordele:

Babys ansigt er vendt mod dig, og muliggør altså øjenkontakt. Øvelsen egner sig godt til at skabe en nær forælder-barn relation.
I positionen, er det nemt at aflæse babys humør og ligeså let at lade dit humør smitte af på baby. Her er det vigtigt, at have et smilende ansigt, så du viser baby, at I er i en tryg situation.
Positionen gør dig mobil i vandet med baby, og afstanden mellem dig og baby kan justeres ved at enten at strække eller bøje armene.

Babysvømning - øvelse:

I dette greb er det en øvelse for både baby og dig som forælder at træne babys første dyk under vandet. Du har fuld styr på situationen og det smitter af på baby at du er tryg. Det er en fordel at lave øvelsen legende så du fx tæller 1-2-3 og så dykker vi, hvorefter du dykker baby helt under vandet.

Alder:

Fra ca. 3 måneder

Her kan du læse om, hvad der fokuseres på i 2-6 måneders alderen til babysvømning

 

Basis nakkestøtte greb, hvor baby holdes under armene og bliver støttet i nakken af ens fingre til babysvømning

 

Følg med og modtag nye sjove øvelser og viden her