✔ Designet & produceret i Danmark | ✔ Gratis fragt med GLS

Sådan kan du øve babysvømning i en Corona tid

Den ugentlige tur til svømmehallen, hvor forælder-barn relationen skulle styrkes og hvor både motorik og sanser skulle stimuleres, er som bekendt, i tiden ikke mulig. Svømmehallerne holder lukket for al svømning, og en tur i baljen får en mere bogstavelig betydning i disse dage.

Babysvømning derhjemme i en Corona tid

Det våde element er for mange babyer lig en vant og tryg oplevelse. Vand har ofte en beroligende effekt på babyer og det er for mange nybagte forældre en foretrukken barselsaktivitet.

Aktiviteten byder typisk på sanglege og små øvelser i vandet, som gør baby tryg og stimulerer både motorikken og sanserne. Desværre, er det ikke muligt at besøge svømmehallerne i disse Covid-19 dage, en skuffelse for mange forældre, som enten så frem til at begynde eller blev stoppet midt i et forløb med babysvømning.

Selvom svømmehallen ikke er en mulighed i disse dage, er der alligevel tiltag hjemme i privaten, som kan gøre den lille til en vandhund og få trænet lidt. For har du et større babybadekar eller et almindeligt badekar derhjemme, kan du nemlig sagtens lave øvelser med baby. Det vigtigste er, at du selv viser du er glad og tryg ved situationen, fordi dit humør vil smitte af på baby.

Der behøves ikke en pakkeliste, men derfor er der stadig nogle ting at være opmærksomme på ved babysvømning derhjemme

Når baby skal bade derhjemme, skal kroppen under vand, helt op til skuldrene, og badetemperaturen være omkring 35 grader, for at sikre baby ikke bliver kold. Bader du og baby sammen i badekarret, er der en række øvelser du kan lave. Inden du går i gang, er det en god idé, at have lune håndklæder klar til efter badet. Desuden vil det anbefales, både at have en skridmåtte i bunden af badekarret og at have en til at række dig baby når du selv ligger klar i badekarret.

Øvelser i badekar - der kan laves derhjemme

Øvelse 1

Den første øvelse kan laves både i et baby -og almindeligt badekar. Øvelsen går ud på at baby sidder i vandet, enten på en badestol eller forælder, hvor der hældes en håndfuld vand ned i hovedet på baby. Det gør at baby bliver tryg ved vandet, fordi du viser at der ikke sker noget ved at blive våd.

Find en mere dybdegående beskrivelse af øvelsen her

 

Øvelse 2

En anden øvelse I kan lave kræver et badekar, her skal I begge ligge i badekarret. Når I ligger i badekarret skal I have baby til at flyde på ryggen. Det foregår ved at baby lægges med ryggen på dit bryst, mens du holder holder babys hoved med dine håndflader. Sørg for, at babys ører er under vandet. Babys nakke og rygge må ikke støttes. Når du har styr på grebet skal du skubbe barnet fremad og tilbage, og helt automatisk vil hoved og krop ligge vandret i vandet. Her er det også vigtigt at du taler til baby imens og sørger for at have glad ansigt med store smil.

Find hele beskrivelsen af øvelsen her

 

Følg med og modtag nye sjove øvelser og viden her